Om oss

Välkommen till vår blogg:

Utbildning är för många ett av de viktigaste valen de gör i sitt liv. Oftast kräver det att man binder upp sig för flera år, man kommer förmodligen behöva ta studielån och även besluta vad man vill arbeta med i framtiden. Vi vill såklart bidra till att detta val blir så enkelt som möjligt. För med takt på att kraven på utbildning har ökat har också valmöjligheterna blivit många fler och det är inte alltid det enklaste att hitta rätt information. Vi har fortfarande de klassiska utbildningarna på högskola eller universitet men även yrkes och lärlingsutbildningar samt att det finns företag som erbjuder upplärning från grunden. Som du hör är universitetsutbildning långt ifrån enda vägen att gå vilket en av våra bloggare är ett perfekt exempel på. Här på bloggen kommer vi ta upp och utforska de olika alternativen.

Vad du kommer kunna läsa om:

Tanken med den här bloggen är som sagt att vi ska skriva om många olika aspekter av utbildning. För som vi nämnde ovan finns det idag en uppsjö med olika alternativ och vi vill såklart ha en så bred täckning som möjligt. Oavsett om du känner att högskola, yrkesutbildning, eller att utbilda dig genom företag är rätt väg för dig ska du kunna hitta informationen du söker här på bloggen.

Även om denna bloggen främst handlar om utbildning förstår vi också att alla kanske inte känner sig redo att studera just nu. Kanske vill man skaffa sig mer livserfarenhet eller så är man inte riktigt säker på vilket område man vill fördjupa sig i. Jobba utomlands ett år eller längre är ett perfekt sätt att skaffa sig arbetslivserfarenhet samtidigt som man utvecklas som människa. Man får också tid på sig att fundera på vilket val man ska göra angående studier. Därför kommer vi också titta närmare på detta.

En annan viktig fråga vi kommer ta upp är vilka utbildningar som ger jobb efter avslutade studier. Lägger man ner ett antal år på sin utbildning vill man ju också att man ska kunna arbeta eller gå vidare inom området efter avslutade studier. Vi kikar närmare på vad som efterfrågas just nu.

Vilka är vi som driver bloggen:

Vi är två stycken som driver denna bloggen. En av oss har studerat på universitetet medan den andra har lyckats att göra karriär utan en högskoleutbildning. Vi hoppas och tror därför att vi kan ge olika perspektiv på utbildning och visa att det finns ett alternativ för alla olika människor.